Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí kváskový chléb

Zpět
  • Autor: amabile
  • Doba přípravy (min.): 675
  • Uživatelský recept
  • Porce: 22.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín (20g = 2x malý panák - 1 panák celý kmín, 1 panák drcený kmín), semínka lze použít jakákoliv a množství též záleží na každém, jen si uvědomit, že čím větší množství, tím vzrůstá energetická hodnota

Energetická hodnota celkem: 16508 kJ

Bílkoviny (g): 143, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 733, SAFA (g): 7, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 139, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 750 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1 porce = 80 g Chléb je z domácího kvásku, smíchání surovin a vypracování těsta zabere přibližně 30 minut, těsto postupně kyne a odpočívá 10 hodin (kvásek 8 hodin, chléb 2 hodiny), peče se pouze 45 minut, proto tak vysoký čas přípravy... Ovšem, výsledek vážně stojí za to!!! :-) Chléb se peče z chlebové mouky (zakoupené přímo ve mlýně) a to konkrétně ze žitné hladké, pšeničné hladké a celozrnné žitné hrubé, ovšem žádná z nich není zadána ve vyhledávači potravin, proto jsem uvedla nejbližší druhy mouky v daném množství.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 01. 2016 07:11
Také si peču domácí chlebík z kvásku a nedám na něj dopustit, je to velká dobrota a za trošku té práce navíc to opravdu stojí :-)!
11. 01. 2016 01:40
Evinko49, díky za tip :-) Při troše času vyhledám a upravím :-)
11. 01. 2016 00:36
Všechny mouky najdeš v kaloricketabulky.cz Já jsem chleba nikdy nepekla,ale musí to být mňamka.

Naši partneři